Badminton

Sporten har angiveligt rødder tilbage til det gamle Grækenland og en række lande i Østen.

Den moderne udgave kan spores til Indien, hvor britiske soldater i 1860’erne tog en børneleg til sig, der gik ud på at holde en fjerbold i luften med en ketsjer. Soldaterne tilføjede et net, og dermed var badminton født.

Den fik navn efter hertugen af Beauforts residens Badminton House. Nogle af de indiske soldater spillede her med hertugens børn, og de begyndte at omtale spillet som Badminton. De internationale mål for badmintonbanen er præcis de samme som hallens.


Den første badmintonklub Bath Badminton Club, blev stiftet i 1877 i nærheden af Badminton

Verdens hårdeste badmintonslag blev målt til en fart på 414 km/tThe International Badminton Federation (IBF) blev stiftet i 1934 af Canada, Danmark, England, Frankrig, Nederlandene, Irland, New Zealand, Skotland og Wales.House, og i 1893 nedskrev det engelske badminton forbund et regelsæt der stort set svarer til nutidens.

Volleyball

Volleyball blev introduceret i 1895 af den amerikanske idrætslærer William P. Morgan (1870-1942) i Massachusetts, USA under navnet mintonette. Året efter fik spillet sit nuværende navn og blev hurtigt populært på amerikanske skoler og colleger samt i hæren. Herfra bredte det sig med amerikanske soldater til Europa under 1. Verdenskrig.

Volleyball på motionsplan giver med sine korte spilperioder og fravær af kropskontakt mulighed for et mindre fysisk hårdt og voldsomt spil end fx håndbold og basketball, og det har gjort det til en social og lettilgængelig sport. Store lande som Rusland og Kina har taget volleyball til sig, og det er verdens mest udbredte boldspil med over 200 mio. registrerede udøvere i 218 nationale forbund (2005) under FIVB.